logo
RNTV Live

Asistentul unui membru al Parlamentului European din Germania a fost arestat sub acuzația de spionaj în beneficiul Chinei

inchisoare
Dudau Andreea Valentina

Un asistent al unui europarlamentar din cadrul partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost reținut de poliția germană. Acesta este suspectat într-un “caz deosebit de grav” de spionaj în favoarea Chinei, a anunțat marți biroul procurorului federal!

Jian G., un colaborator al europarlamentarului AfD, Maximilian Krah, este acuzat că a furnizat serviciilor chineze de spionaj informații despre negocierile și deciziile din Parlamentul European, a precizat procurorul într-un comunicat. Jian G., care a locuit atât în Bruxelles, cât și în orașul Dresda din estul Germaniei, este suspectat că a spionat și personalități ale opoziției chineze din Germania, au mai declarat procurorii.

Autoritățile l-au arestat luni în Dresda și i-au percheziționat apartamentele. “El este acuzat într-un caz deosebit de grav, de furnizare de informații pentru un serviciu secret străin”, se arată în comunicat.

Maximilian Krah, șeful său, este europarlamentar AfD din 2019 și se află în fruntea listei electorale a partidului său pentru alegerile europarlamentare din iunie.

Un purtător de cuvânt al AfD a declarat că vestea este “foarte tulburătoare”. “Dar cum nu avem alte informații despre acest caz în acest moment, trebuie să așteptăm continuarea anchetei procurorilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Krah și ambasada Chinei nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii, precizează Reuters. Suspectul a fost arestat în aceeași zi în care trei cetățeni germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu Ministerul Securității Statului (MSS) din China pentru a preda tehnologie care ar putea fi folosită în scopuri militare.

Arestările au avut loc la o săptămână după ce cancelarul Olaf Scholz a călătorit în China pentru a face presiuni asupra Beijingului cu privire la sprijinul acordat economiei ruse în timp de război și pentru a ridica probleme legate de furtul de proprietate intelectuală și accesul echitabil pe piață.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor