50 de studenti, admisi la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, vor incepe saptamana viitoare cursurile la Ploiesti. Vor participa la ore in sali si laboratoare de la Universitarea Petrol-Gaze si de la Maternitate, iar pregatirea medicala o vor face in spital, la patul bolnavului.

Concursul de admitere pentru Extensia de la Ploiești a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a avut loc la începutul lunii septembrie la București. Este vorba doar despre admitere la specializarea Asistență medicală generală din cadrul Facultății de Moașe și Asistență Medicală.

Cei 50 de studenți admiși vor urma cursurile la Ploiești. În acest program sunt implicate atât universitatea ploieșteană, cât și Spitalul Județean de Urgență din municipiu. Astfel, profesori le vor fi și medici care au doctoratul, de la unitatea medicală.  

Anul viitor , se dorește extinderea proiectului, astfel încât să fie pregătite la Ploiești și moașe, iar peste trei ani ar putea urma facultatea aici și cei care vor să devină medici.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *