Asistaţii social Asistaţii social nu vor să muncească

Asistaţii social nu vor să muncească

Asistaţii social se feresc de muncă mai ceva ca de Necuratul. Când sunt fortaţi să se ducă la bursele locurilor de muncă, organizate prin ţară, caută cele  mai penibile scuze pentru a nu munci. Angajatorii sunt disperaţi. Unii caută să facă angajări şi de un an de zile şi oferă salarii pentru muncitori necalificaţi mai mari decât cele oferite unui profesor începător.

Au copii sub vârsta de şase ani, au suferit în urmă cu mai mulţi ani operaţii nu foarte complicate sau au vârsta de peste 40 de ani. Acestea sunt de obicei scuzele asistaţilor sociali pentru a nu se angaja. Refuză salarii de peste 1500 de lei şi preferă să stea acasă pe banii statului român. Unii angajatori sunt pregătiţi să oferea unui salariat şi 2000-2 500 de lei, dar nu au cui. Nimeni nu vrea să muncească

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/pe-asistatii-sociali-o-sa-i-ia-frezoanele-reprezentantii-primariei-ploiesti-au-o-surpriza-pentru-ei/

La ultima  bursă a locurilor de muncă care s-a desfăşurat la Topoloveni, în Argeş, asistaţii social s-au prezentat doar de gura primarului. În doar 15 minute cei peste 100 de şomeri adunaţi acolo au trecut în revistă posturile vacante, au bifat prezenţa şi au plecat mulţumiţi acasă. Se căutau 400 de persoane pentru angajare. Doar una a promis că se gândeşte dacă se prezintă la muncă sau nu.

„Io-s femeie operată, sunt femeie bolnavă, am doi minori care merg la şcoală. Dacă vrea să meargă tineretul care n-au probleme, să meargă, a spus pentr strile pro tv o femeie”

În acest moment, la nivelul întregii ţări, aproximativ 250 de mii de oameni primesc un ajutor social de la stat numit venit minim garantat.

Care este valoarea venitului minim garantat

„Nivelul lunar al venitului minim garantat se raportează la indicatorul social de referință (ISR). Ţinând cont de faptul că valoarea ISR a rămas neschimbată şi pentru acest an (500 lei), rezultă că în 2017 nivelul venitului minim garantat este următorul:

  • 141,5 lei (0,283 ISR) pentru persoana singură;
  • 255 lei (0,510 ISR) pentru familiile formate din 2 persoane;
  • 357 lei (0,714 ISR) pentru familiile formate din 3 persoane;
  • 442 lei (0,884 ISR) pentru familiile formate din 4 persoane;
  • 527 lei (1,054 ISR) pentru familiile formate din 5 persoane;
  • 36,5 lei (0,073 ISR) pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie, notează Indaco Systems SRL(RO)

 

sursa stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *