Art Safari a revenit cu o ediție de cinci stele dedicată starurilor, în perioada 29 septembrie-14 ianuarie 2024, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

Corul celebru Madrigal marchează 60 de ani printr-un spectacol muzical captivant, oferind experiențe interactive și multisenzoriale pentru întreaga familie, inclusiv femeile însărcinate și bebelușii.

În paralel, în lumina reflectoarelor se află viața de noapte a Bucureștiului de altădată, prezentată de expoziția „De la frici uitate la nopți prietenoase: Avatarurile orașului nocturn”, curator Adrian Majuru, oferind o călătorie în timp din perioada Belle Époque până la finalul comunismului.

„3 expoziții noi pe placul tuturor generațiilor marchează începutul acestui sezon Art Safari. Poveștile pline de mister ale orașului nocturn se descoperă într-o expoziție curatoriată de Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, partener strategic al Art Safari. Madrigal ne încântă cu experiențe multisenzoriale, inclusiv cu programul lor unic în lume Madrigal for Babies, pentru femei însărcinate și bebeluși. Pasionații de modă, stil și design vor avea parte de un design show, realizat în colaborare cu Victoria & Albert Museum, Londra”– Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția.

„Avatarurile oraşului nocturn reprezintă o introducere ȋn formă scurtă a fenomenelor sociale şi culturale legate de timpul şi de viaţa nopţii sau inspirate de ea, unele având origini primordiale, cele mai cunoscute fiind hrănite de istoria vieţii urbane. Alături de lucrările oferite de Muzeul Municipiului Bucureşti, această poveste despre nopți urbane aduce în faţa publicului o serie de piese din colecțiile didactice ale Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” și Institutului de Antropologie „Francisc Rainer” – Academia Română, unele fiind expuse public în premieră. Ceea ce vom explora împreună, cu acest prilej, este şi va rămâne un șantier deschis pentru toţi cei interesați să studieze, să cerceteze istoria nocturnă şi cotidianul trăit cu fiecare noapte, în interiorul generațiilor” – Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București, curatorul expoziției.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” găzduiește o expoziție specială timp de 3 luni în Palatul Dacia-România, transpunând Art Safari într-un unic muzeu al muzicii din Capitală. Aici, oricine descoperă că poate cânta și se bucură de experiențe muzicale interactive și senzoriale, oferind o incursiune captivantă în istoria colectivă a Crăciunului românesc, politicii și societății, reflectate prin ochii și experiența celor 60 de ani de activitate a Madrigal.

Expoziția oferă 16 spații vibrant decorare cu 60 de costume autentice, 70 de discuri și informații inedite. Tehnologii inovatoare, precum VR, permit vizitatorilor să se conecteze cu sunetele și să-și exploreze propria voce. De asemenea, există și experiențe olfactive și vizuale interactive pentru a completa această călătorie muzicală fascinantă.

Program Art Safari (29 septembrie-14 ianuarie 2023)

 Joi-duminică – 12:00-21.00 (ultima intrare – 20:30);

• Night Tours – vineri și sâmbătă 22:00-1:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile și prosecco; se intră la ora 22:00).

Pentru alte mențiuni privind programul, consultați site-ul www.artsafari.ro.

• Bilete: artsafari.ro sau direct de la intrare

Sursa foto: adevarul.ro, zilesinopti.ro;

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *