logo
RNTV Live

Armata Română găsește din nou resturi de la o dronă ce ar proveni de la atacurile recente asupra Ucrainei!

maxresdefault
Constantin Corina

Ministerul Apărării a anunțat în această după-amiază că au mai fost identificate fragmente provenite de la o dronă, în apropiere de ora 11:30.

Comunicatul emis este:

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Conform procedurilor, un alt elicopter al  Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord,  pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

 De asemenea, grupuri de drone rusești au fost detectate în timp ce se îndreptau spre porturile ucrainene, după ora 00:00.

Atunci, “ministerul a notificat IGSU cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în vecinătatea infrastructurilor, cu potențialul de a fi afectate de riscuri”, a explicat purtătorul de cuvânt al MApN.

“Ca urmare a evoluției situației și în baza informațiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localitățile Nufăru, Malcoci și Valea Nucarilor, județul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranță naţională, investighează aceste situații”,  a transmis Ministerul Apărării separat, într-un comunicat de presă.

 “Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, confirmă ministerul.

Totodată, ieri, 12 septembrie, Rusia a avansat și a atacat portul Sevastopol din Crimeea.

Online au fost publicate cel putin 7 explozii. În plus, invadatorii ruși au blocat traficul pe Podul Crimeei, raportându-se că a existat cel puțin o lovitură cu dronă în zona Golfului sudic, din Sevastopol.

Aici puteti vede o poză după atac.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor