Sursa: FRAS

Ministerul Apărării Naționale, va cumpăra servicii de furnizare internet prin satelit și echipamente aferente de la Starlink, cu o valoare de 25 de milioane lei, potrivit Economedia. 

Starlink este o companie furnizoare de servicii satelitare de internet și comunicații mobile pentru 60 de țări din lume(inclusiv Ucraina) deținută de Elon Musk, prin Space X.

Armata are nevoie de aceste servicii ca să-și asigure comunicațiile în teatrele de operațiuni în care este prezentă și internet de înaltă performanță, în flux continu, atât pentru trupele în mișcare, cât și pentru forțele navale, este fundamentarea din caietul de sarcini al licitației.

„Acordul-cadru are ca obiectiv furnizarea de servicii si echipamente satelitare STARLINK sau echivalent pe 3 loturi, pentru o perioada de 3 ani, fara reluarea competitiei. Lotul 1 – Servicii business si echipamente satelitare STARLINK sau echivalent Lotul 2 – Servicii continentale si echipamente satelitare STARLINK sau echivalent Lotul 3 – Servicii si echipamente satelitare on-the-move STARLINK sau echivalent”, este descrierea achiziției.

Serviciul Starlink mai este folosit de către armata ucraineană si în lupta de apărare contra invaziei ruse.

Ofertele se deschid în 21 septembrie iar departajarea lor se face în funcție de preț și de garanția acordată pe serviciile oferite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *