logo
RNTV Live

Arhiepiscopia Tomisului a inițiat cercetări în urma refuzului unui preot de a spovedi o femeie, motivând că aceasta nu aparține sectorului său pastoral. Situația a fost inclusă în analiza Corpului de Inspecție Bisericească

418468175_778496927660904_3680331190252491162_n
Dudau Andreea Valentina

Arhiepiscopia Tomisului a demarat investigații în urma refuzului unui preot de a spovedi o femeie, argumentând că nu aparține sectorului său pastoral. Situația este supusă analizei Corpului de Inspecție Bisericească!

Arhiepiscopia Tomisului a emis un comunicat de presă luni, referitor la incidentul mediatizat în care un preot din județul Constanța a refuzat să spovedească o femeie.

Situația a fost sesizată de un bărbat care a povestit că a însoțit-o pe mama sa, în vârstă de 87 de ani, la biserică pentru spovedanie, iar preotul a refuzat să o primească.

Potrivit comunicatului Arhiepiscopiei Tomisului, conform Regulamentului Autorităților Canonice, Disciplinare și al Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, un cleric care refuză pocăința celui ce se întoarce de la păcat se poate sancționa cu diverse măsuri disciplinare, inclusiv cu caterisirea în cazuri extreme.

De asemenea, regulamentul specifică faptul că un preot care nu împărtășește pe cineva aflat pe patul de moarte și care dorește împărtășirea, se poate sancționa în mod similar.

Centrul Eparhial a emis o adresă către toate unitățile din subordine, avertizând duhovnicii să nu refuze spovedania, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, bolnave sau aflate în alte condiții de sănătate precare.

Este specificat că Tainele Spovedaniei și Împărtășaniei pot fi acordate în regim de urgență, fie la biserică, fie la spital, fie la domiciliul bolnavului, chiar și de către preoți care nu fac parte din sectorul pastoral al persoanei respective.

Pentru cazul specific mediatizat, situația a fost transmisă pentru analiza Corpului de Inspecție Bisericească.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor