Ginkgo biloba este o plantă utilizată pentru o mulțime de probleme fiziologice precum insuficiență vasculară cerebrală, tulburări cognitive, demență, amețeli/vertij, pierderi de memorie, sindrom premenstrual și ca vasodilatator.

Cunoscut și sub numele de copacul fecioarei, ginkgo este una dintre cele mai vechi specii de arbori din lume. Copacii pot crește la peste 130 de metri înălțime și pot trăi peste 1.000 de ani.
Arborele este considerat a fi o „fosilă vie”, ceea ce înseamnă că a continuat să supraviețuiască chiar și după evenimente majore de extincție. Extractul fiind folosit ca supliment, iar frunzele uscate ale plantei, pentru a face ceai.

Lactonele terpenice, pe de alta parte, ajuta ca circulatia sangelui sa se desfasoare mai usor. De asemenea, acestea pot exercita o actiune protectoare asupra celulelor nervoase.

Cunoscut pentru proprietatile sale cognitive, ginkgo biloba este catalogat drept potentator al activitatii intelectuale. Acesta este adesea prescris pentru prevenirea afectiunilor mentale asociate cu inaintarea in varsta si cu dementa.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *