Sursă foto: IGPR

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad au desfășurat luni, 9 octombrie, o acțiune pentru combaterea traficului de droguri de risc, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.

Cercetările oamenilor legii demonstrează că, în perioada mai – octombrie 2023, un bărbat în vârstă de 47 de ani ar fi inițiat o cultură outdoor de canabis chiar la el acasă, cu intenția de a vinde drogurile obținute în județul Arad.

În urma perchezițiilor efectuate luni, s-au descoperit și ridicat 6 kilograme de masă vegetală de canabis, compusă din 3,8 kilograme de muguri de canabis păstraţi în 15 borcane, resturi vegetale şi frunze puse la uscat în cutii din plastic, mai multe fragmente de plantă canabis, o plantă canabis verde plantată într-un ghiveci, o cantitate de cristal, 3 grindere, un telefon mobil, 1.600 de euro, 310 dolari și 700 de lei.

La aceeași dată, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior prezentării acestuia magistraților Tribunalului Arad, s-a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

IGPR face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *