logo
RNTV Live

Arabia Saudită urmează să dețină primul parc tematic Dragon Ball Z – un loc de divertisment de 5,3 milioane de metri pătrați

R-14
Constantin Corina

Arabia Saudită se pregătește să găzduiască primul parc tematic Dragon Ball Z, o destinație de divertisment vastă de 5,3 milioane de metri pătrați, anunțată ca parte a proiectului Qiddiya, de amploare, al regatului.

Această nouă atracție turistică va include șapte zone distincte care vor recrea locații din celebrul serial de televiziune anime japonez, oferind peste 30 de atracții tematice și o gamă variată de hoteluri și restaurante, conform unui comunicat de presă.

Cinci dintre atracțiile parcului tematic Dragon Ball Z sunt anunțate ca fiind “premieră mondială”, printre acestea numărându-se un roller coaster înalt de 230 de picioare, denumit Shenron, după dragonul magic din serie.

Investițiile în jocuri video și în genul anime japonez au devenit o prioritate pentru regat, cu producătorul de manga din Japonia, Toei Animation (cunoscut pentru Dragon Ball Z), și MiSK, o fundație condusă de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, care colaborează pentru crearea de filme anime.

De asemenea, Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită (PIF) se numără printre cei mai mari acționari ai gigantului japonez de jocuri video, Nintendo.

Vision 2030, numele acestui proiect, inițiat de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, și-a propus ca 150 de milioane de turiști să viziteze regatul anual până în 2030.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor