logo
RNTV Live

Aproximativ un milion de persoane au trecut granița cu ocazia minivacanței de 1 decembrie

frontiera
Tudor Teodora

În perioada minivacanței de 1 decembrie, aproximativ un milion de persoane, cetățeni români și străini, alături de aproximativ 260.000 de mijloace de transport, au trecut prin formalitățile de control la punctele de frontieră.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a implementat măsuri pentru a facilita traficul în punctele de trecere și pentru a întări dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat. Un număr de aproximativ 3.700 de polițiști de frontieră au fost mobilizați zilnic pentru misiuni de supraveghere și control la frontieră, conform unui comunicat al IGPF transmis luni Agerpres.

Cele mai mari volume de trafic au fost înregistrate în principal pe aeroporturi, unde aproximativ 300.000 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră în aceeași perioadă.

Tranzitul a fost intens și la frontiera cu Ungaria, traversată de peste 280.000 de persoane și 122.000 de mijloace de transport. De asemenea, frontierele cu Bulgaria și Republica Moldova au fost tranzitate de aproximativ 130.000 de persoane în ambele sensuri de deplasare.

În intervalul 29 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii de frontieră au depistat 244 de infracțiuni și contravenții comise atât de cetățeni români, cât și străini, și au confiscat bunuri în valoare de peste două milioane de lei. Sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 175.000 de lei au fost aplicate.

În aceeași perioadă, s-a refuzat intrarea în țară a 85 de cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile legale, iar ieșirea a 71 de cetățeni români a fost interzisă din diverse motive legale.

Raportul menționează că există o creștere a numărului de camioane care intră în țară la granița cu Ungaria și Bulgaria, ulterior părăsind România la granița cu Ucraina. Această intensificare a traficului se datorează, în mare parte, transportatorilor ucraineni care își reconfigurează traseele prin România ca urmare a protestelor transportatorilor polonezi și slovaci.

Poliția de Frontieră a colaborat cu alte instituții cu atribuții în domeniu pentru a gestiona eficient traficul de persoane și mijloace de transport, luând măsuri în sistem integrat pentru a gestiona cazurile apărute.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor