Un incendiu de proporții a izbucnit astăzi în satul Parepa-Rușani, comuna Colceag, mistuind o stivă de aproximativ 2000 de baloți de paie. Incidentul a avut loc în jurul orei 15:48, iar intervenția rapidă a pompierilor de la Detașamentul Mizil a fost esențială pentru limitarea pagubelor.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, o cisternă și o ambulanță SMURD. În ciuda eforturilor concertate ale echipajelor de intervenție, flăcările au reușit să distrugă nu doar baloții de paie, dar și 20 de stupi de albine, cauzând pagube semnificative apicultorilor locali. De asemenea, aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată au fost afectați de incendiu.

Echipele de pompieri au luptat cu flăcările ore în șir, reușind să prevină extinderea incendiului la proprietățile adiacente și la alte stive de paie din apropiere. Cauzele izbucnirii incendiului nu sunt cunoscute încă, dar o anchetă este în curs de desfășurare pentru a determina circumstanțele exacte.

Intervenția rapidă și eficientă a pompierilor a fost crucială pentru prevenirea unor pagube și mai mari și pentru protejarea comunității locale. ISU Prahova face apel la cetățeni să respecte măsurile de prevenire a incendiilor și să fie vigilenți în această perioadă de secetă extremă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews