logo
RNTV Live

Aproximativ 10 miliarde de tone de dioxid de carbon ar trebui să fie filtrate din atmosferă în fiecare an pentru a opri criza climatică, potrivit unui nou dispozitiv israelian inovator.

OIP-1-3
Constantin Corina

10 miliarde de tone de CO2 ar trebui filtrate anual pentru a combate criza climatică, cu ajutorul unui dispozitiv inovator israelian.

Dioxidul de carbon, unul dintre principalii agenți ai efectului de seră, contribuie semnificativ la criza climatică. Emisiile umane aduc în atmosferă aproximativ 40 de miliarde de tone de CO2 anual. Cercetătorii afirmă că, pentru a evita schimbările climatice catastrofale, aceste emisii trebuie reduse la zero până în 2050, conform Haaretz citat de Glavcom.

Conform Haaretz, compania israeliană Carbon Blue a dezvoltat un laborator în Kibbutz Maagan-Michael și a creat un dispozitiv care permite captarea dioxidului de carbon din atmosferă și din apele marine. Conceptul este atât de promițător încât Frontier Fund, fondat de giganți precum Google, Facebook și Spotify în lupta pentru purificarea aerului, a inclus compania israeliană în portofoliul său de investiții.

“Mi s-a părut evident că infățișarea întregii lumi va fi modelată sub influența crizei climatice. Acum se acordă multă atenție cercetării în domeniul energiei, utilizării hidrogenului pentru producerea acesteia, etc. Noi ne-am concentrat asupra posibilității de a extrage CO2 din atmosferă. Acesta este rădăcina întregii probleme. Dacă vom putea ‘captura’ dioxidul de carbon și vom face acest lucru suficient de eficient, ritmul încălzirii globale va încetini”, explică Dr. Dan Dviri, fondatorul companiei.

Vara trecută a bătut toate recordurile în ceea ce privește căldura, incendiile și inundațiile. Cu toate acestea, unitatea construită în Kibbutz Maagan Michael prezintă sub forma mai multor tuburi transparente groase, filtre și diverse dispozitive cu apă și soluții speciale. Toate acestea sunt conectate la un panou electric, pe care se află și un echipament digital.

Conform acestora, este suficient să apeși un buton, iar aparatul începe să funcționeze. Apa care trece prin tuburi intră într-un filtru transparent mare, care conține un material asemănător cu nisipul granulat. După un minut, în unul dintre tuburi încep să se formeze bule, care se ridică rapid la suprafața apei.

Conform estimărilor general acceptate, este necesar să se filtreze aproximativ 10 miliarde de tone de dioxid de carbon din atmosferă în fiecare an.

Cea mai mare unitate din lume poate extrage 4.000 de tone de CO2 pe an, subliniind nevoia de a mări capacitatea. În comparație, unitatea din Maagan-Michael poate filtra 10.000 de tone de CO2 pe an în mod continuu.

Există două abordări principale pentru soluționarea problemei CO2. Prima implică utilizarea remediilor naturale, cum ar fi plantarea de copaci și refacerea zonelor umede, dar poate afecta echilibrul ecologic existent și poate elibera CO2 în atmosferă.

Carbon Blue propune extragerea CO2 din ape, unde concentrația este de 140 de ori mai mare decât în aer.

Acestia accelerează procesele chimice pentru extragerea carbonului și reîntoarcerea acestuia în apă în formă purificată de oxid de calciu, menținând compoziția chimică a apei nemodificată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor