Europarlamentarul Corina Crețu a făcut anunțul luni că Comisia Europeană a aprobat alocarea a aproape 34 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a acoperi pagubele cauzate de seceta din 2022 în România.

„Comisia Europeană a aprobat astăzi suma de aproape 34 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a ajuta România să facă față pagubelor cauzate de seceta severă din perioada martie – august 2022. România a suferit grav din cauza lipsei de precipitații, iar consecințele au fost devastatoare, incluzând eșecul culturilor, incendii forestiere și lipsa apei potabile în multe regiuni”, a declarat Corina Crețu, atât în calitate de Comisar European, cât și ca membru al Parlamentului European și Raportor al Comisiei pentru Control Bugetar a Parlamentului European pentru Regulamentul privind folosirea Fondului de Solidaritate.

Crețu a subliniat că a pledat pentru o mai mare flexibilitate a instrumentului financiar și pentru un control riguros pentru a se asigura că fondurile ajung acolo unde este cu adevărat nevoie. De asemenea, ea a exprimat satisfacția că Comisia Europeană este sensibilă la nevoile statelor membre în perioadele dificile și a remarcat că Fondul de Solidaritate poate fi acum utilizat și în cazul crizelor medicale.

Corina Crețu a amintit și de sprijinul anterior acordat în 2019, când, în calitate de Comisar European pentru Politica Regională, a aprobat un ajutor financiar de 8,2 milioane de euro pentru regiunea Nord-Est a României afectată de inundații.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *