logo
RNTV Live

Aproape 3 milioane de euro pentru cel mai valoros hotel

euro bani
Dudau Andreea Valentina

CEO vinde cu aproape 3 milioane de euro cel mai valoros hotel pe care îl deține!

Hotelul „Maiami”, considerat cel mai valoros activ al Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost evaluat la aproximativ 3 milioane de euro și urmează să fie scos la vânzare, alături de alte active, la mijlocul lunii mai.

Acest complex de cazare a stârnit interesul mai multor oameni de afaceri din Târgu Jiu în trecut. În total, CEO va scoate la vânzare patru active. Printre acestea se numără Restaurantul de la Săcelu și Hostelul „Maiami” din Târgu Jiu.

De asemenea, vor fi incluse în lista de vânzare și Cantina cu o capacitate de 600 de locuri de la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, precum și clădirea de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni, care găzduiește camere pentru oaspeți.

Hotelul „Maiami” este situat pe Calea Eroilor din Târgu Jiu și este clasificat la 3 stele. Dispune de 30 de camere duble și un apartament cu 4 locuri. În total, există 64 de camere echipate cu aer condiționat, baie proprie, internet, telefon și minibar. Hotelul include și o sală de protocol și un restaurant cu o capacitate de 80 de locuri. Suprafața totală construită a hotelului, inclusiv anexele, este de 500 de metri pătrați, iar terenul aferent are o suprafață de 1.733 de metri pătrați. Poziționat în cea mai bună zonă din Târgu Jiu, acesta reprezintă un punct de atracție pentru turiști și oaspeți.

În plus față de Hotelul „Maiami”, Complexul Energetic Oltenia mai operează și o unitate de cazare la Turceni. Hotelul Turceni reprezintă o opțiune ideală atât pentru turiști, cât și pentru angajații companiilor care activează pe platforma industrială Turceni, având domiciliul în afara localității.

Acest hotel oferă 16 camere duble și 16 camere single, camerele duble fiind dotate cu aer condiționat. Fiecare cameră este mobilată corespunzător și este echipată cu televizor și baie privată. Inițial, unitatea de cazare a fost concepută pentru a găzdui delegațiile care vizitau Termocentrala Turceni și pentru angajații acesteia. De asemenea, s-au făcut eforturi pentru a atrage și turiști, însă turismul nu reprezintă activitatea principală a Complexului Energetic Oltenia.

În paralel cu vânzarea hotelurilor, CEO are planuri de restructurare care includ separarea carierelor miniere și divizarea grupurilor pe cărbune până în 2026, prin crearea unei Filiale pentru lignit. De asemenea, se va proceda la punerea în vânzare a cantinei cu o capacitate de 600 de locuri de la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița.

Societatea Complexul Energetic Oltenia, având ca obiect principal de activitate producția de energie electrică, organizează o licitație deschisă cu strigare pentru vânzarea următoarelor active:

  1. „Cantina Restaurant” din cadrul CRPFM Sácelu, formată din teren cu o suprafață de 561 mp, împreună cu construcțiile amplasate pe acesta și dotările aferente, parte a patrimoniului CE Oltenia, la prețul de ofertă de 2.090.800,00 lei, fără TVA;
  2. „Hostel Maiami” din cadrul Sediului Executiv, compus din teren cu o suprafață de 1733 mp, împreună cu construcțiile amplasate pe acesta și dotările aferente, parte a patrimoniului CE Oltenia, la prețul de ofertă de 14.484.000,00 lei, fără TVA;
  3. „Cantina de 600 locuri” din cadrul Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, formată din teren cu o suprafață de 515 mp, împreună cu construcțiile amplasate pe acesta, parte a patrimoniului CE Oltenia, la prețul de ofertă de 2.316.000,00 lei, fără TVA;
  4. „Bloc P13 (Casă de oaspeți)” din cadrul Sucursalei Electrocentrale Turceni, compus din teren cu o suprafață de 524 mp, împreună cu construcțiile amplasate pe acesta și dotările aferente, parte a patrimoniului CE Oltenia, la prețul de ofertă de 6.653.000,00 lei, fără TVA.

Taxa de participare și garanția de participare, după caz, sunt următoarele:

  • pentru „Cantina Restaurant”: taxa de participare este de 500 lei, fără TVA, iar garanția de participare este de 210.000,00 lei;
  • pentru „Hostel Maiami”: taxa de participare este de 500 lei, fără TVA, iar garanția de participare este de 1.450.000,00 lei;
  • pentru „Cantina de 600 locuri”: taxa de participare este de 500 lei, fără TVA, iar garanția de participare este de 232.000,00 lei;
  • pentru „Bloc P13 (Casă de oaspeți)”: taxa de participare este de 500 lei, fără TVA, iar garanția de participare este de 670.000,00 lei.

Ofertele se pot depune până pe data de 13 mai, iar deschiderea acestora este programată pentru data de 14 mai.

În paralel, Complexul Energetic Oltenia se află într-un amplu program de restructurare, care include închiderea unor cariere miniere și implementarea lucrărilor de ecologizare conform prevederilor legale. Măsurile de restructurare, care vizează închiderea sau conservarea perimetrelor miniere, sunt în diverse etape de implementare.

După 2026, la CEO vor rămâne grupurile energetice numerele 4 și 5 de la Rovinari și grupul 5 de la Turceni, toate în rezervă de capacitate. Din cele 10 cariere miniere, vor rămâne active 4 după 2026, ca parte a capacității rezervate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor