logo
RNTV Live

APRILIE ESTE LUNA NAȚIONALĂ A CONȘTIENTĂRII AGRESIUNII SEXUALE

s2
Constantin Corina

Perioada dedicată conștientizării agresiunii sexuale este un moment esențial în calendarul anual, destinat recunoașterii și dezbaterii problemei violenței sexuale

Aceasta reprezintă o oportunitate valoroasă pentru noi să ne adunăm ca aliați, supraviețuitori, susținători și membri ai comunității, pentru a ne exprima sprijinul pentru abordările care pot contribui la reducerea riscului de agresiune sexuală.

Luna de conștientizare a agresiunii sexuale este o oportunitate esențială în fiecare an de a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la violența sexuală, de a susține relații sănătoase bazate pe consimțământ și de a educa comunitățile despre cum să o prevină.

Iată câteva idei pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare:

  • Creați o campanie pentru luna de conștientizare a agresiunii sexuale la locul de muncă, la școală sau în comunitate(aceasta ar putea fi orice, de la crearea de documente cu informații despre violența sexuală până la organizarea unei strângeri de fonduri pentru o organizație locală care sprijină supraviețuitorii agresiunii sexuale)
  • Luați-vă angajamentul de a deveni un spectator activ și de a interveni dacă asistați vreodată la acte de violență sexuală.
  • Găzduiește un eveniment din Luna de conștientizare a agresiunii sexuale, cum ar fi o discuție, o proiecție de film sau o expoziție de artă cu lucrări ale supraviețuitorilor agresiunii sexuale.
  • Purtați albastru, culoarea oficială a lunii de conștientizare a agresiunii sexuale, pentru a semnifica sprijinul dumneavoastră pentru supraviețuitori și pentru a recunoaște că agresiunea sexuală este o problemă serioasă.
  • Donează sau faci voluntar la o organizație care oferă servicii supraviețuitorilor agresiunii sexuale
  • Educați-vă despre violența sexuală și consimțământul participând la ateliere sau citind articole despre acest subiect.
  • Răspândiți conștientizarea vorbind cu prietenii și familia dvs. despre Luna de conștientizare a agresiunii sexuale.
  • Participați la marșuri sau alte evenimente organizate de organizațiile locale pentru a vă arăta sprijinul pentru supraviețuitorii agresiunii sexuale.
  • Distribuiți postări pe rețelele sociale despre Luna de conștientizare a agresiunii sexuale pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a vă arăta sprijinul pentru supraviețuitori.

Luna aceasta are, de asemenea, dedicata o Săptămâna de conștientizare a agresiunii sexuale (24-30 aprilie): Această săptămână este dedicată creșterii gradului de conștientizare și încurajării prevenirii violenței sexuale. Este un moment pentru organizații și comunități să se reunească și să creeze schimbări de durată prin implicarea în conversații despre consimțământ, respect și relații sănătoase

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor