Un tribunal din Moscova a amendat marți site-ul american Reddit cu două 93,657 RON pentru că nu a eliminat „conținutul interzis” în Rusia.

Agenția de presă Ria Novosti a declarat că districtul Tagansky din Moscova a amendat Reddit pentru că nu a reușit să elimine informațiile false despre operațiunea militară a Rusiei în Ucraina și informații despre o mișcare informală populară care împinge tinerii în subteranul criminal.

De la invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, Rusia și-a marit controalele asupra acoperirii media a conflictului. Aceasta include introducerea de pedepse mai dure pentru „discreditarea” acțiunilor forțelor armate ale Rusiei sau publicarea de informații false despre acestea.

RIA a raportat că motivul specific al amenzii lui Reddit a fost eșecul de a elimina conținutul interzis. Cu toate acestea, nu au fost furnizate detalii suplimentare.

Reddit nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la amendă. Acțiunea împotriva Reddit reprezintă cele mai recente mișcări ale Rusiei de a cenzura platformele tehnologice străine. Autoritățile continuă să caute un control mai mare asupra fluxurilor de informații legate de conflictul din Ucraina.

Rusia a interzis AUE, un acronim pentru motto-ul „Modul de viață al prizonierilor”, care conform rușilor este o grupare care promovează o subcultură criminală a bandelor de tineri, „cu o conduită conformă cu crima organizată”.

Rusia a mai impus amenzi și altor companii gigant din alte țări, inclusiv Google, Facebook, Twitter, TikTok și Wikimedia, de la invadarea Ucrainei.

Companiile au fost supuse controlului pentru că nu au eliminat conținutul legat de conflict despre care Rusia a spus că este fals și înșelător.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *