Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, care este și liderul PNL, a cerut luni senatorilor să se mobilizeze exemplar pentru dezbaterea și votarea obiectivelor legislative din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El a subliniat că prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare trebuie să includă măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetară și reformarea sistemului de pensii, pensiilor de serviciu și a salarizării din sectorul public.

Ciucă a menționat că accesul României la fondurile europene din PNRR depinde de îndeplinirea acestor obiective legislative și că este crucial să nu se piardă acești bani. El a subliniat că legile trebuie să fie mai simple și mai clare, iar în această sesiune parlamentară va continua să lucreze la eliminarea suprapunerilor din actele normative și la reducerea birocrației.

De asemenea, Ciucă a subliniat că parlamentul trebuie să fie un loc de muncă pentru cetățeni și de profesionalism, nu o scenă pentru demagogie sau scandal politic. El a cerut atât puterii, cât și opoziției să dea dovadă de responsabilitate într-un context economic și social complicat.

Ciucă și-a exprimat dorința de a contribui la reclădirea încrederii cetățenilor în instituția parlamentară și a invitat toate grupurile parlamentare la decență și la activitate eficientă în această sesiune parlamentară.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *