Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova a oprit, temportat, de la vanzare mai multe apartamente din Ploiesti. Totul, in urma unei actiuni care a fost desfasurata la dezvoltatori imobiliari din municipiu.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova a desfășurat o acțiune de verificare a modului în care au fost  îndeplinite măsurile dispuse în urma unor controale desfășurate în luna martie-aprilie 2023, privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor de către dezvoltatorii imobiliari.

Au fost verificați 2 operatori economici. La unul dintre ei s-a constatat că a remediat deficiențele găsite anterior privind nerespectarea pentru  anumite tipuri de unități locative aflate la vânzare a suprafețelor minimale prevăzute de legislația în vigoare, consumatorii fiind informați corect în legătură cu acest aspect, putând astfel să ia o  decizie de achiziționare în cunoștință de cauză. La al doilea operator economic, nu au fost respectate măsurile dispuse anterior. Acesta  comercializa mai multe unități locative care nu respectau suprafețele minimale prevăzute de legislația în vigoare.

S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru un număr de 8 unități locative, până la remedierea deficiențelor. În plus, s-a dat o amendă de  5000 lei.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *