Featured Video Play Icon

Mai multe localități din judetul Prahova au în continuare probleme în alimentarea cu apă la rețeaua de distribuție. Un astfel de caz se întâmplă în comuna Iordăcheanu acolo unde oamenii primesc apă cu porția. În satul Vărbila, de exemplu, locuitorii sunt alimentati cu cisterna, dupa ce rezervele de apa s-au epuizat, din cauza secetei.

Este marturia unui dintre locuitorii satului Vărbila, din comuna prahoveana Iordăcheanu. Din cauza secetei si a rezervelor de apa care s-au diminuat oamenii stau in zilele caniculare fara apa la robinet.

Rezervoarele din care se pompeaza apa in localitate se afla la mare distanta, asa ca avand in vedere numarul mare de consumatori in sat apa ramane un vis frumos. In acest fel apa este carata cu galeti, ori bindoane. Asta cand fantanile din comuna nu seaca si ele.

Primaria din comuna are in vedere un proiect prin intermediul caruia sa inlocuiasca sistemul de pompare, cu unul performant. In plus, rezervoarele de apa din comuna, in care se inmagazineaza apa sunt subdimensionate, fata de consumul necesar in aceasta perioada torida.

Desi este greu de crezut localitatea lordacheanu este alimentata din doua surse de apa. In plus, are un numar de cinci fortaje proprii din care se extrag 30mc/ora si o legatura la aductiunea Baltesti-Urlati-Mizil, de unde se alimenteaza cu inca 10 mc/ora. Cuplarea la reteaua de aductiune a fost executata la inceputul lunii iunie penru suplimentarea debitului de apa necesar acestei localitati. Satul Varbila este in procedura de predare catre Opratorul Hidro Prahova.

Potrivit unui comunicat emis de catre operator in acest moment satul este alimentat din statia de pompare apa a unui operator din domeniul petrolier cu un debit de 24mc/ora, iar in zonele unde exista deficit de apa Hidro Prahova a montat 6 bazine pe care le umple constant cu apa pentru populatia din zona respectiva.

By Costin