logo
RNTV Live

Anunțul care provoacă fiori la Kiev: Casa Albă spune că aproape a rămas fără bani pentru Ucraina

sua
Theo Tănăsescu

Luni, directorul pentru buget al Casei Albe, Shalanda Young, a emis o avertizare printr-o scrisoare adresată președintelui republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și altor lideri ai Congresului. Avertizarea subliniază că Statele Unite se confruntă cu o criză atât de timp, cât și de resurse financiare pentru a sprijini Ucraina în lupta sa cu Rusia, conform relatărilor Reuters pe news.ro.

Într-o scrisoare publicată de Casa Albă, Shalanda Young a afirmat că oprirea finanțării și aprovizionării cu arme către Ucraina ar spori șansele unor succese ale forțelor rusești. “Vreau să subliniez clar: fără acțiune din partea Congresului, până la sfârșitul anului vom epuiza resursele pentru achiziționarea de noi arme și echipamente destinate Ucrainei și pentru furnizarea de echipamente din stocurile militare americane”, a menționat ea.

“Nu există o baghetă magică pentru fonduri disponibile, ca să facem faţă acestui moment. Am rămas fără bani – şi aproape fără timp”, avertizează ea.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanţa planuri ambiţioase pentru Ucraina, Israel şi securitatea frontierelor americane.

Republicanii controlează Camera Reprezentanţilor cu o majoritate redusă, iar finanţarea pentru Ucraina a devenit controversată din punct de vedere politic în cazul unor aleşi de dreapta.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor