logo
RNTV Live

Anunț important de la meteorologi. Cand vom aveam temperaturi de vară?

Prahovenii, invitaţi să petreacă în stil mare ultima lună de vară. Evenimente nenumărate
Erika Stoica

De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor urca în România, atingând maxime de 27-28 de grade Celsius în special în regiunile extracarpatice. Cu toate acestea, o serie de fenomene meteorologice vor face ca vremea să fie capricioasă

Zona sudică a Banatului, Transilvania și Carpații Meridionali se află sub atenționare meteorologică de cod galben începând de astăzi, de la ora 10:00, până mâine seară la ora 23:00, cu vânturi puternice, cu intensificări la rafală între 55-65 km/h și temporar chiar peste 70-80 km/h.

Mai mult, un cod portocaliu va intra în vigoare în această seară, la ora 21:00, până mâine la ora 12:00, în județul Caraș-Severin, unde vitezele vântului pot atinge și depăși limitele de 80-85 km/h, temporar chiar peste 90 km/h.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a subliniat că trendul ascendent al temperaturilor va continua și în săptămânile următoare, caracterizând o vreme mai caldă decât de obicei, inclusiv în Capitală, cu maxime ce pot depăși pragul de 25-26 de grade Celsius, creând astfel sentimentul verii.

Prognoza meteo pentru perioada următoare, între 13 mai și 10 iunie, indică fluctuații în temperatură și cantități variabile de precipitații. În general, valorile termice vor fi sub media specifică acestei perioade, în special în regiunile estice și sud-estice, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi deficitare, cu accent în regiunile nordice, centrale și estice.

În săptămâna 20-27 mai, temperatura medie a aerului va fi în jurul mediei multianuale, iar cantitățile de precipitații vor fi peste normă în vestul și sud-vestul țării, apropiindu-se de media multianuală în restul regiunilor.

În săptămâna 27 mai – 3 iunie, temperatura medie a aerului va fi apropiată de media multianuală în întreaga țară, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de valorile specifice acestei perioade, cu posibile deficite locale în estul și sudul țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor