logo
RNTV Live

Anul trecut, peste 380 de polițiști români de frontieră au desfășurat activități în cadrul Agenției FRONTEX

frontex
Dudau Andreea Valentina

Anul trecut, peste 380 de cetățeni români au colaborat cu polițiști de frontieră din alte state europene în cadrul Agenției FRONTEX, entitate responsabilă cu coordonarea acțiunilor statelor membre ale Uniunii Europene pentru gestionarea frontierelor externe. Cornel Laurian Stoica, șeful Poliției de Frontieră, a declarat că, odată cu intrarea României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și navale, nu se anticipau probleme de ordine publică sau alte dificultăți majore în comparație cu alte state!

Partenerii externi şi Agenţia FRONTEX şi ceilalţi parteneri cu care am colaborat de-a lungul timpului şi colaborăm în continuare au foarte mare încredere în noi. Avem o prezenţă de ofiţeri FRONTEX în România, de la Europol colegii colaborează foarte bine cu noi, în diferite speţe, dosare pe care le-am instrumentat împreună, ba mai mult şi din diferite state din Spaţiul Schengen au foarte mare încredere în noi. Asta spunând faptul că şi noi, la rândul nostru, am dat către Agenţia FRONTEX, anul trecut, vă dau un exemplu, peste 380 de ofiţeri FRONTEX, sunt poliţişti români care lucrează pe aeroporturile din tot Spaţiul Schengen şi care verifică împreună cu colegii lor documente şi ajută la identificarea persoanelor care pot folosi documente falsificate.

şeful Poliţiei de Frontieră, Cornel-Laurian Stoica


Oficialul din cadrul Poliției de Frontieră a subliniat că “România este un stat sigur”. “Nu anticipăm probleme majore de ordine publică sau alte dificultăți, mai mari sau mai mici, în comparație cu alte state”, a afirmat chestorul Stoica, referindu-se la momentul de după aderarea României la spațiul Schengen, care include frontierele aeriene și navale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor