logo
RNTV Live

ANPC a închis 89 de locuri de joacă în Sectorul 1 din cauza multiplelor nereguli observate

OIP-1-4
Constantin Corina

Comisarii ANPC au închis temporar 89 de locuri de joacă în Sectorul 1, București, din cauza mai multor nereguli, inclusiv lipsa protecției la echipamente și tobogane crăpate.

Reprezentanții ANPC au informat că au efectuat un control la locurile de joacă sub administrarea Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 1. Printre neregulile constatate se numără lipsa autorizației PSI, avizului de amplasare și analizei de risc pentru echipamentele din aceste spații.

“În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 12.000 lei. Totodată, pentru toate cele 89 locuri de joacă administrate de ADP Sector 1 şi date în exploatare în perioada 2019 -2020, a fost dispusă măsură de oprire temporară a prestării servicilor şi interzicerea utilizării echipamentelor, până la remedierea deficienţelor”, au precizat comisarii ANPC, potrvit News.ro. 

De asemenea, s-a constatat lipsa unui contract de mentenanță pentru echipamente, care să prevadă reviziile și reparațiile conform analizei de risc, precum și absența afișării regulamentului de funcționare și a avertismentelor privind potențialele pericole. Comisarii ANPC au observat și utilizarea echipamentelor deteriorate și a unor materiale neadecvate în zonele de joacă, cu potențial periculos pentru utilizatori.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor