logo
RNTV Live

ANPC a emis un avertisment pentru români înainte de 1 mai cu privire la carnea tocată și la bere

R
Constantin Corina

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel ne anunță să avem grjiă la produsele din carne cumpărate pentru 1 mai privind calitatea și data de expirare a acestora

„La cumpărarea produselor din carne tocată acordaţi o atenţie deosebită aspectului produsului, urmăriţi modul de etichetare, nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale/datei limită de consum şi a ingredientelor alergene. Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare şi care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilităţii minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită!”, a scris Paul Anghel, într-o postare pe Facebook.

„În cazul în care petreceţi ziua de 1 Mai în zone de agrement, e bine să fiţi atenţi la câteva aspecte: trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere şi comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate şi anume: existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate”, a adăugat directorul general al ANPC pe reţeaua de socializare.

Directorul general al ANPC recomandă verificarea integrității și etanșeității ambalajelor de bere, limpiditatea lichidului și data durabilității minime.

În urma verificărilor ANPC, s-au identificat încălcări periculoase pentru consumatori: produse expirate (cârnați, carne tocata), lipsa elementelor de identificare (muștar, ketchup), mucegai pe chifle, uleiuri excesive la prăjit, nerespectarea condițiilor de depozitare și comercializare a produselor (maioneză, sosuri, legume), echipamente de bucătărie neigienizate sau deteriorate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor