logo
RNTV Live

ANPC a emis o decizie în sprijinul persoanelor cu dizabilități

anpc-schimbare-amenzi
Dudau Andreea Valentina

ANPC a emis un ordin pentru a sprijini persoanele cu dizabilități/ Operatorii de transport public, inclusiv aeroporturile, sunt obligați să amplaseze marcaje speciale și panouri informative referitoare la urcarea și coborârea din mijloacele de transport!

ANPC a emis un ordin pentru a sprijini persoanele cu dizabilități. Potrivit acestui document, operatorii de transport public, inclusiv aeroporturile, sunt obligați să amplaseze marcaje speciale și panouri informative privind urcarea și coborârea acestora din mijloacele de transport.

Conducerea ANPC a avut o întâlnire cu reprezentanții structurilor asociative ale persoanelor cu dizabilități din România, conduse de Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR), pentru a discuta despre implementarea acestui ordin.

Scopul întâlnirii a fost de a stabili modalități de colaborare și de a detalia prevederile ordinului în vederea sprijinirii persoanelor cu dizabilități în accesul la serviciile de transport public și în spațiile administrate de operatorii economici.

Președintele CNDR, Daniela Tontsch, consideră că acest ordin va contribui semnificativ la îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor de transport public pentru persoanele cu dizabilități.

În același context, președintele ANPC, Sebastian Hotca, a subliniat importanța acestui ordin în sprijinul drepturilor persoanelor cu dizabilități, asigurând că implementarea acestuia va facilita accesul acestora la mijloacele de transport și va contribui la respectarea drepturilor lor fundamentale.

Principalele prevederi ale Ordinului 579 din 4 iunie 2024 stipulează obligațiile operatorilor economici privind informarea corectă și clară a consumatorilor cu dizabilități cu privire la accesul în mijloacele de transport public și în clădirile administrate de aceștia.

Afișarea marcajelor speciale și a panourilor informative este obligatorie pe fiecare peron, refugiu sau stație unde se opresc mijloacele de transport în comun, inclusiv în transportul rutier, feroviar și naval.

Implementarea ordinului urmează să intre în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor