logo
RNTV Live

ANMDMR a anunțat că medicamentul OZEMPIC nu va mai fi comercializat în România după 31 iulie

OIP
Constantin Corina

Medicamentul OZEMPIC în toate cele trei concentrații nu va mai fi disponibil în România după 31 iulie, din motive comerciale, anunță ANMDMR

După 1 august 2024, Semaglutida va fi disponibilă pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2 sub formă de comprimate orale, la recomandarea medicului. Producătorul a garantat că va asigura cantități adecvate pentru a acoperi necesarul pacienților care folosesc deja acest tratament sau care vor fi recomandați să treacă de la tratamentul injectabil la cel oral.

”Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg) şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024. Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC, nu va mai fi comercializat în România după această dată”, a transmis Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor