Sursă foto: Cuvantul Libertatii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) spune că luna iunie, în general, este caracterizată printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci, însă anul acesta temperaturile vor fi foarte ridicate, conform caracterizării climatice.

Vor fi aduse, în perioadele ploioase, cantităţi de precipitaţii ce depăşesc mediile lunare într-un interval scurt de timp, de numai câteva ore.

Până în prezent, temperatura maximă absolută a lunii iunie în România este 42 de grade Celsius, iar cea minimă de minus 12 grade. În Capitală, recordul de temperatură din iunie este de 40,3 grade, în timp ce minima absolută de 4,2 grade Celsius.

ANM: „Acest aspect instabil al vremii, specific lunii iunie, se datorează activităţii deosebit de intense a dorsalei Anticiclonului Azoric, prin advecţiile de aer umed oceanic pe care le determină. La contactul dintre această masă de aer umed şi aerul tropical ce acoperă şi zona ţării noastre se produc, uneori, precipitaţii deosebit de abundente.”

Sursă: G4Media.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *