logo
RNTV Live

ANM prezice o iarnă cu adevărat friguroasă: Ger extrem de intens de Ziua Națională

Meteo-ANM.-Un-nou-val-de-aer-polar-ameninta-Romania.-Cand-revine-frigul-crunt-la-noi
Theo Tănăsescu

Administrația Națională de Meteorologie informează că în primele zile ale lunii decembrie temperaturile vor înregistra valori mai scăzute decât cele obișnuite pentru acest interval de timp, iar precipitațiile vor fi predominant în regiunea vestică a țării.

Conform prognozei meteorologice pentru perioada 27 noiembrie – 4 decembrie, temperaturile vor înregistra scăderi sub cele obișnuite pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică negativă mai pronunțată în nordul țării. Cantitățile de precipitații vor depăși în mod semnificativ media obișnuită, cu excedente mai accentuate în regiunile vestice, sud-estice și în zonele montane, conform informațiilor furnizate de Mediafax.

În perioada 4 – 11 decembrie, temperaturile medii vor oscila în jurul valorilor obișnuite pentru acest interval în toate regiunile. Se preconizează cantități excedentare de precipitații pe întreg teritoriul țării, cu accent pe regiunile vestice.

În intervalul 11 – 18 decembrie, temperatura medie a aerului se va situa în apropierea valorilor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor înregistra un ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în restul țării se vor situa aproape de mediile normale pentru acest interval.

În perioada 18 – 25 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în apropierea celor obișnuite pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Meteorologii au indicat că cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor