Într-un apartament din Vulcan, câini şi pisici erau ţinute fără a avea suficientă hrană şi apă. Vecinii, afectaţi de miros, au alertat autorităţile apelând la numărul de urgenţă 112. La sosirea poliţiştilor, un câine s-a aruncat de pe geam, iar mai multe pisici s-au ascuns!

Autorităţile din Vulcan, judeţul Hunedoara, au fost alertate că un bărbat în vârstă de 71 de ani din aceeaşi localitate ţine câini şi pisici în apartamentul său, fără a le asigura suficientă apă şi hrană. Vecinii, afectaţi de mirosul neplăcut, au apelat numărul de urgenţă 112. Cinci câini şi trei pisici au fost evacuate din locuinţă, iar Poliţia a informat Direcţia de Sănătate Publică despre situaţia din apartament, având în vedere riscul de infecţie.

IPJ HUNEDOARA: „La data de 12 martie 2024, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Hunedoara, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan, au intervenit pe raza municipiului Vulcan, ca urmare a unei sesizări privind faptul că, într-un apartament situat pe strada Mihai Eminescu, din localitate, un bărbat aplica rele tratamente faţă de 6 câini şi mai multe animale din specia felină. Sesizarea semnala şi faptul că (înainte ca poliţiştii să ajungă la faţa locului) unul dintre câini a sărit pe fereastra apartamentului, situat la etajul al VIII-lea, decedând.”

Conform sursei citate, animalele nu erau furnizate cu suficientă hrană şi apă, nu aveau un adăpost adecvat și nu primeau tratamente medicale adecvate. Astfel, poliţiştii au decis să transfere aceste animale la adăpostul unei asociaţii pentru protecţia animalelor.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 9.000 de lei, cu posibilitatea de a achita suma redusă de 1.500 de lei în termen de 15 zile. În locuinţă se aflau mai multe animale, dar poliţiştii au reuşit să preia doar 5 câini şi 3 pisici, deoarece mai multe pisici au reuşit să fugă şi să se ascundă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a informat Direcţia de Sănătate Publică despre situaţia din apartament, ţinând cont de posibilul focar de infecţie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *