logo
RNTV Live

Angajații din Registrul Comerțului au organizat un protest în fața Ministerului Justiției

imagine_2024-04-26_120035604
Dudau Andreea Valentina

Angajații din Registrul Comerțului au organizat un protest în fața Ministerului Justiției. Revendicările lor au fost transmise de către sindicaliști!

Angajații din Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) protestează vineri în fața Ministerului Justiției, exprimând nemulțumirea față de discriminarea salarială și solicitând majorări ale veniturilor. Sindicaliștii de la Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federația Publisind și la Blocul Național Sindical, coordonează protestul.

SAONRC aduce în atenție inegalitățile salariale și discriminarea față de alte categorii de angajați din domeniul justiției. Aceștia reclamă un tratament nedrept în comparație cu importanța activităților desfășurate și nivelul de complexitate a muncii prestate de angajații ONRC, în contextul actual economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

Sindicaliștii cer Guvernului României să ia măsuri urgente pentru a majora salariile cu 15%, având în vedere că ONRC este instituția publică cu cel mai mic nivel salarial din domeniul justiției. De asemenea, ei solicită acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, drept care este acordat tuturor celorlalte categorii de salariați din domeniul justiției.

Protestele au început în 18 aprilie, cu greva japoneză, și au continuat cu pichetarea sediilor județene. Sindicaliștii anunță că, începând din luna august 2024, vor declanșa un conflict colectiv de muncă dacă revendicările lor nu sunt îndeplinite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor