În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024, polițiștii de la transporturi, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română și partenerii, au desfășurat o serie de acțiuni pentru creșterea siguranței pe infrastructura feroviară națională.

Obiectivele acțiunilor au vizat prevenirea accidentelor feroviare și a altor evenimente periculoase, protecția lucrătorilor și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise în timpul serviciului. În trimestrul I al anului 2024, au fost efectuate 332 de controale, au fost legitimare 1.104 persoane cu atribuții în siguranța circulației și au fost verificate 219 unități de cale ferată și 80 de trenuri.

În cadrul activităților preventive, 925 de persoane cu atribuții în siguranța circulației au fost testate cu etilotestul/alcoolscopul, iar 101 mecanici de locomotivă au fost verificați.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, cercetând 10 persoane, dintre care 9 au fost depistate în flagrant delict. În total, 7 persoane au fost conduse la spital pentru prelevarea de probe biologice de sânge.

Exemple de cazuri :

-Un mecanic de locomotivă a fost depistat cu 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat și a refuzat recoltarea de probe biologice, deschizându-se un dosar penal în acest sens.

-Doi angajați de la calea ferată au fost găsiți sub influența alcoolului în timpul serviciului și au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

-Un paznic de barieră a fost depistat cu 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *