Patru angajați ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt acum inculpați în urma incendiului tragic care a avut loc în noiembrie 2021 în secția de boli infecțioase a spitalului, cunoscută ploieștenilor sub denumirea Spitalul Movila. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cei patru, infirmieri și asistenți, sunt cercetați pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

Incendiul tragic, care a avut loc pe data de 11 noiembrie 2021, a avut consecințe devastatoare, soldându-se cu decesul a doi pacienți carbonizați și rănirea unei infirmiere care a suferit arsuri. Potrivit anchetei, cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric survenit într-o atmosferă suprasaturată de oxigen, specifică secției de boli infecțioase unde erau internate persoane diagnosticate cu COVID-19.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Autoritățile locale și naționale au subliniat importanța respectării normelor de siguranță și securitate în mediul spitalicesc pentru a preveni astfel de incidente tragice în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *