Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a anunțat că criza în cadrul caselor de asigurări de sănătate va fi rezolvată după votul Parlamentului asupra unui proiect de lege care include creșteri salariale. Baciu a precizat că aceste măsuri vor satisface cerințele angajaților care protestează, iar odată cu adoptarea proiectului legislativ, acțiunea de protest va fi întreruptă.

Proiectul de lege, care vizează revendicările sindicatelor din CNAS și casele județene de asigurări, nu va pune presiune pe bugetul de stat, fiind finanțat din interiorul fondurilor alocate către CNAS. Baciu a explicat că, odată cu votarea acestui proiect legislativ, se va rezolva o „nedreptate” din sistemul de sănătate, unde directorii din CNAS câștigă mai puțin decât colegii lor din alte domenii de activitate, deși gestionează bugete semnificative.

Angajații CNAS au început protestul pe 2 noiembrie, cerând creșteri salariale și fiind nemulțumiți de stagnarea salariilor din 2018. Prin această acțiune, sindicatele au anunțat și sistarea plăților către spitale și furnizorii de servicii. Măsurile propuse prin proiectul de lege vor aduce soluții la aceste probleme și vor restabili dialogul social în sistemul de sănătate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *