logo
RNTV Live

Ancora unei nave scufundate de rebelii houthi a tăiat cablurile de internet din Marea Roșie, conform Pentagonului

cDoEYLdb
Constantin Corina

Trei cabluri de sub Marea Roșie care asigură conectivitatea globală pentru internet și telecomunicații au fost tăiate

„Estimăm în prezent că avariile în cazul cablurilor submarine (…) sunt rezultatul atacului cu rachete lansat de rebelii houthi pe 18 februarie asupra (navei) Rubymar, care între timp s-a scufundat”, a precizat responsabilul citat.

În luna trecută, guvernul recunoscut internațional din Yemen a afirmat că Houthii plănuiau să atace cablurile subma­rine din Marea Roșie. Tăierea acestor linii afectează aproximativ 25% din traficul care tranzitează Marea Roșie, oferind date către Africa, Asia și Orientul Mijlociu. Printre cablurile afectate se numără Asia-Africa-Europe 1, Europe India Gateway, Seacom și TGN-Gulf, conform declarației HGC Global Communications din Hong Kong.

„Conform informațiilor pe care le avem, la un moment dat, echipajul a abandonat nava și a aruncat ancora, astfel încât nava fără pilot să nu scape de sub control”, a explicat Dr. Thomas King, CTO la DE-CIX. „Din păcate, ancora nu a ținut, iar epava aflată în derivă a târât ancora pe fundul mării, rupând cele trei linii afectate înainte ca nava să se scufunde în cele din urmă.”

„În ceea ce privește impactul asupra utilizatorilor de internet din Europa și Asia, dacă furnizorii de servicii de internet și transportatorii și-au construit rețelele redundant și, prin urmare, rezistent, utilizatorii de internet nu ar trebui să experimenteze nicio întrerupere”, a spus King.

Totuși, depinde și de locul în care locuiești. În iunie 2022, Asia-Africa-Europa 1 – o linie de internet de 25.000 km care se îndreaptă din Hong Kong către Franța – a suferit un eșec, întrerupând milioane de oameni de la internet ore în șir.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor