Cinci ofițeri din cadrul filialei din Marsilia a unității de elită a poliției franceze, RAID, au fost reținuți în cadrul unei investigații legate de decesul lui Mohamed B., un bărbat în vârstă de 27 de ani, în timpul revoltelor din luna iulie din Marsilia. Procuratura a confirmat că aceștia au fost plasați în custodie, iar mai mulți alți ofițeri de poliție au fost citați pentru a fi audiați ca martori.

În noaptea de 1 spre 2 iulie, centrul Marsiliei a fost martorul unor acte de violență și jafuri, în urma decesului adolescentului Nahel în apropiere de Paris în timpul unui control rutier. Revoltele au cuprins orașul Marsilia și alte zone din Franța, generând ciocniri și pagube în mai multe nopți consecutive.

Mohamed Bendriss, un căsătorit și tată aflat în așteptarea unui al doilea copil, a pierdut viața în timp ce se afla pe un scuter în timpul revoltelor de la începutul lunii iulie. Autopsia sa a relevat urme ale unui posibil impact produs de o împușcătură cu un lansator de mingi defensive. Această nouă investigație din Marsilia se adaugă la o serie de cazuri în care ofițeri de poliție sunt implicați în acte de violență, printre care și bătăile aplicate unui tânăr numit Hedi, care a suferit amputarea unei părți din craniu. Patru ofițeri de poliție din Marsilia au fost deja inculpați în cazul violențelor împotriva lui Hedi.

Această anchetă reprezintă o etapă importantă în cercetarea decesului lui Mohamed B. și a incidentelor violente legate de forțele de ordine în orașul Marsilia.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *