Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a declanşat o anchetă epidemiologică în urma incidentului în care 23 de copii cazaţi la o pensiune din Avrig au fost internaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Datele preliminare ale anchetei indică că unele probe recoltate de la personalul unităţii şi de pe suprafeţele din blocul alimentar au prezentat neconformităţi, fiind găsite diverse bacterii.

Proba de apă a dezvăluit prezența bacteriilor coliforme, Escherichia Coli și nitrați, cu un nivel scăzut de clor rezidual.

Conform reprezentanţilor DSP, toți cei 23 de copii care au fost internaţi la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu s-au recuperat și au fost externați cu evoluţie favorabilă. Analizele au exclus prezența principalilor germeni suspicionați, cum ar fi Stafilococul și Salmonella, în lichidele de vărsătură și materiile fecale ale copiilor și în probele alimentare. Cu toate acestea, probele prelevate de la personalul unității și de pe suprafețele din blocul alimentar au dezvăluit prezența unor bacterii nedorite, iar apa analizată a prezentat și ea neconformități.

În urma acestor constatări, serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP Sibiu a aplicat sancțiuni contravenționale unității de cazare, în conformitate cu legislația în vigoare. Totodată, DSP a inițiat un recontrol la sediul unității de cazare și a prelevat probe suplimentare de apă pentru analize.

Anchetatorii au început investigația săptămâna trecută după ce 23 de copii din Constanţa, cazați la aceeași pensiune din Avrig, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară, inclusiv stare generală alterată și vărsături. În cadrul anchetei, s-au prelevat probe de alimente și de la personalul pensiunii, dar și de la o altă unitate de unde copiii au mâncat prăjituri. Autoritățile locale au acționat, de asemenea, prin aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei unității pentru deficiențe legate de identificarea și depozitarea alimentelor.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *