logo
RNTV Live

Ancheta anticorupție la DNA: Doi agenți rutieri sunt obligați să returneze suma obținută ilegal în schimbul favorizării

DNA-scaled-1
Theo Tănăsescu

Situație amuzantă în instituțiile de aplicare a legii din România! Doi polițiști au fost obligați să returneze echivalentul a cinci kilograme de caș pe care l-au primit ilegal. Ancheta a fost realizată de către DNA.

Șase inculpați dintr-un dosar de corupție instrumentat de DNA Suceava au primit pedepse definitive cu suspendare și muncă în folosul comunității, doi dintre polițiștii condamnați fiind obligați, în plus, să restituie până și brânza pe care au primit-o ca mită, scrie Monitorul de Botoșani.

Mita a constat dintr-un caș de cinci kilograme

Cei doi agenți au luat mită în vara anului 2020 un caș de 5 kilograme, iar acum trebuie să restituie contravaloarea acestuia în bani, la prețul de atunci al kilogramului de brânză, respectiv 30 de lei. Așa se face că fiecare polițist va plăti statului câte 75 de lei, reprezentând jumătatea de caș mâncată de fiecare.

Patru polițiști și doi șoferi din lotul celor 21 de inculpați trimiși în judecată de DNA au fost condamnați la pedepse cu suspendare cuprinse între 1 an și 4 luni și 3 ani, întrucât toți și-au recunoscut faptele.

Potrivit DNA, 16 polițiști din cadrul IPJ Botoșani au luat în perioada iunie-noiembrie 2020 șpăgi între 100 lei și 100 de euro de la 56 de șoferi opriți în trafic pentru a nu le sancționa diferite abateri, precum depășirea vitezei legale.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor