Partidul Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că Anca Dragu este propunerea lor pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, conform declarației făcute de Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Votul pentru confirmare este programat pentru vineri la prânz, în Parlament. Anca Dragu a depus deja jurământul ca cetățean al Republicii Moldova, conform unui comunicat transmis vineri de către USR.

Anca Dragu a declarat: „Este o onoare pentru mine să contribui la parcursul european al Republicii Moldova. Avem nevoie de instituții puternice, independente, care să asigure stabilitatea economică a țării și prosperitate pentru toți cetățenii. Nu va fi un drum ușor, dar cu răbdare, determinare și pricepere vom putea duce la bun sfârșit proiectul european.”

USR a subliniat că va continua să susțină Republica Moldova, a cărei loc este „în Europa alături de România”.

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat: „Sunt mândru de această performanță a colegei noastre și este o nouă dovadă a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul întregii sale cariere. Sunt convins că Anca își va aduce contribuția la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul în care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.”

Anca Dragu este senator USR de București și vicepreședinte în Biroul Național al USR. Ea a fost prima femeie președinte a Senatului, la propunerea USR.

Cu o formație de economist, Anca Dragu a fost ministru al Finanțelor în guvernul tehnocrat, între noiembrie 2015 și ianuarie 2017, conform surselor citate.

Anca Dragu are o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, și a participat la diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est, și la Universitatea George Washington din Washington DC.

Cu o experiență de 24 de ani în activitatea profesională, atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat, Anca Dragu a fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene. După 12 ani de experiență în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *