Ana Ofelia Murguía, remarcabila actriță mexicană, cunoscută pentru a-i da vocea străbunicii Mama Coco în animația Disney Pixar „Coco”, laureată a unui premiu Oscar, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

Ea a jucat un rol esențial în povestea filmului despre un tânăr mexican care explorează Țara Morților, revelând secrete de familie în căutarea sa de a deveni muzician.

Película pune în lumină celebrarea Zilei Morților și aduce omagiu culturii Mexicului. Institutul Național de Arte Plastice și Literatură a subliniat că cariera sa a fost „esențială pentru artele spectacolului din Mexic”.

Unul dintre momentele memorabile ale filmului „Coco” a fost scena emoționantă în care Mama Coco și strănepotul său Miguel cântă împreună melodia „Remember Me”.

„Cu profundă tristețe regretăm moartea sensibilă a actriței principale Ana Ofelia Murguía, care a făcut parte din distribuția stabilă a Companiei Naționale de Teatru din Mexic și a cărei carieră artistică a fost vitală pentru artele spectacolului din Mexic”, a declarat Institutul Național din Mexic.

Născut în Mexic în 1933, Murguía a câștigat în 2011 un premiu special Ariel de Aur pentru realizarea unei vieți, la o ceremonie de recunoaștere a celor mai bune din industria cinematografică mexicană.

Ea a împărțit premiul, pentru cariera sa de peste 40 de ani în scenă, film și televiziune, cu regizorul și scriitorul Jorge Fons.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *