Ana Bogdan s-a oprit in optimi la turneul „WTA 500” de la Adelaide, sportiva din Sinaia fiind invinsa in doua seturi de experimentata Laura Siegemund aflata pe locul 89 in clasamentul WTA.
Pentru prezenta in optimile turneului din Australia, Ana Bogdan va primi un cec in valoare de 13.170 de dolari şi 60 de puncte WTA in ierarhia de simplu.

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, după retragerea Lesiei Tsurenko, Ana Bogdan  a cedat după o oră și 50 de minute de joc, scor 6-4, 7-5.

Ana a avut un început dezastruos de meci, și-a pierdut de două ori serviciul, dar a recuperat ambele break-uri și a egalat (3-3). Siegemund a servit mai bine în finalul setului și s-a impus cu 6-4.

Românca a condus cu 4-1 și 5-2 în setul secund, dar a pierdut cinci game-uri la rând și a părăsit competiția din Australia.

Pentru prezența în optimi, Ana Bogdan va primi  suma de 13.170 dolari şi 60 de puncte WTA în clasamentul mondial de simplu feminin.

Reamintim că Ana Bogdan fusese eliminată în calificările turneului de la Adelaide cu Anastasia Pavlyuchenkova, dar a înlocuit-o pe Lesia Tsurenko pe tabloul principal și a câștigat meciul cu Katie Boulter din primul tur.

Turneul Adelaide International din Australia are loc în perioada 8-13 ianuarie. Are premii totale în valoare de $922.573 și face parte din categoria „WTA 500”.

Ultimele campioane sunt Asheligh Barty , Iga Swiatek și Belinda Bencic.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *