Duminică dimineața, un incident neplăcut a avut loc la bordul unui avion care urma să efectueze o rută de la Cluj-Napoca spre Luton, Marea Britanie. O amenințare cu bombă a fost raportată prin telefon la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, determinând aplicarea imediată a procedurilor de securitate.

Potrivit reprezentanților aeroportului din Cluj, o persoană anonimă a informat cu privire la o amenințare la adresa siguranței și securității pasagerilor care se aflau pe zborul companiei aeriene Wizz Air, programat să decoleze spre Luton la ora 6:15. La momentul respectiv, aeronava avea la bord 149 de pasageri și echipajul de cabină.

Într-un efort de a face față acestei situații, toate instituțiile competente au fost alertate, iar procedurile specifice în cazul unei amenințări de securitate au fost puse în aplicare imediat. Pasagerii au fost evacuați în siguranță, iar avionul a fost supus unor riguroase verificări atât a pasagerilor, cât și a aeronavei în sine.

După investigații amănunțite, nu s-au descoperit nicio dovadă concretă care să susțină existența unei amenințări reale la securitatea și siguranța pasagerilor. Astfel, pasagerii au fost reîmbarcați în avion, iar acesta a decolat în condiții de siguranță la ora 9:54, cu o întârziere de aproximativ trei ore și jumătate față de programul inițial.

Evenimentul a fost, fără îndoială, unul stresant pentru toți cei implicați, dar finalul a fost unul pozitiv, cu asigurarea că amenințarea s-a dovedit a fi falsă, iar zborul a continuat în siguranță către destinație. Autoritățile aeroportuare au reafirmat angajamentul lor ferm față de siguranța pasagerilor și continuă să acționeze cu responsabilitate în gestionarea oricăror situații de risc.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *