Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei angajatorilor care desfășoară activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL, în urma unor controale desfășurate în perioada 28 august – 31 octombrie 2023. Această informație a fost comunicată de MMSS pe pagina sa oficială de Facebook.

În timpul a 5.640 de controale desfășurate în această perioadă, au fost impuse 4.143 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.177.300 de lei. Printre încălcările constatate s-au numărat 30 de cazuri de muncă nedeclarată, dintre care 18 situații în care persoanele desfășurau activitate fără a avea încheiat un contract individual de muncă.

Potrivit MMSS, cele mai frecvente deficiențe înregistrate în domeniul relațiilor de muncă au fost: primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă, nerespectarea dispozițiilor legale privind timpul de muncă, încălcarea prevederilor referitoare la munca de noapte și lipsa evidenței timpului de muncă.

În plus, inspectorii de muncă au identificat și alte deficiențe, cum ar fi lipsa atestatelor de examinare „in situ”, neactualizarea documentelor privind protecția împotriva exploziilor și nereguli în ceea ce privește echipamentul individual de protecție.

Într-un comunicat transmis AGERPRES, Inspecția Muncii a menționat că a derulat o campanie națională pentru verificarea respectării prevederilor legale privind contractele individuale de muncă și cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecției sănătății lucrătorilor în cadrul activităților de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *