logo
RNTV Live

Amendă-record pentru Hidroelectrica!

Hidroelectrica-e1452606131996
Ștefan Petre

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a sancționat contravențional furnizorul SPEEH Hidroelectrica SA cu amendă în valoare de 400.000 lei, potrivit unui comunicat al instituției.

Compania Hidroelectrica a început să emită facturi în februarie, după întârzieri de până la nouă luni. În această perioadă sunt trimise facturile pentru iulie și august, însă clienții care au încheiat contracte și acum jumătate de an tot nu au primit nimic în poștă, notează Alba24.ro.

Mulți clienți au făcut reclamații la ANRE. Instituția a făcut un amplu control la Hidroelectrica în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, urmarea fiind această amendă maximă (71 de sancțiuni contravenționale!) aplicată acum și anunțată printr-un comunicat de presă.

Comunicatul ANRE

„În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză.

În urma finalizării acțiunii de control, s-au constatat nereguli în activitatea furnizorului, constând în:

  • neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienți finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare și în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceștia;
  • netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienți;
  • neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client.

Pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, a fost sancționat contravențional cu amendă maximă, în valoare de 400.000 lei, reprezentând dublul maximului prevăzut de lege.

În cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare.”

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE la Pro TV:

„La o solicitare trimisă de către un client privind factura, conținutul facturii sau contestarea facturii, furnizorii au obligația să răspundă în 15 zile lucrătoare, este un termen pe care nu îl respectă Hidroelectrica.

Și, la fel, pentru încheierea contractelor, din momentul în care clientul furnizează toate documentele necesare pentru contractare și acceptă condițiile și termenii contractuali, furnizorul este obligat să semneze contractul în cinci zile. Sunt niște termene pe care nu le respectă, nu aveam cum să trecem cu vederea”.

Sursă: Alba24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor