Sezonul ambroziei a inceput si desi multi oameni sunt alergici la polenul plantei, aceasta inca este raspandita prin cateva zone din oras. Autoritatile fac, insa, tot posibilul sa tina situatia sub control prin controale, avertisemnte si, in cazuri extreme, chiar si amenzi.

Proprietarii terenurilor pe care ambrozia creste au responsabilitatea sa le ingrijeasca constant, in mod special in aceasta perioada. Controale sunt efectuate din mai si pana in octombrie, iar unde se constata ca planta nu a fost cosita, sau stropita cu pesticide sunt date avertismente celor care se fac vinovati de nerespectarea obligatiilor legii. Pana in prezent, trei astfel de somatii au fost trimise in Ploiesti, insa nimeni nu a fost sanctionat.

O prima metoda de preventie a simptomelor generate de prezenta plantei este sa ne ferim de expunerea la ambrozie in zilele in care exista o concentratie foarte mare de polen in aer. Daca nu poate fi evitata expunerea la polen este recomandata purtarea mastii in spaţiile exterioare, precum si a ochelarilor de soare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *