Ambasadorul Franței la București, Nicolas Warnery, a exprimat sprijinul total al Franței pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen într-un interviu recent. Diplomatul a subliniat că o „imensă majoritate” a Uniunii Europene susține această aderare, iar decizia din decembrie de a permite aderarea cu granițele aeriene și maritime a adus un sentiment de ușurare.

Warnery a argumentat că aderarea completă este coerentă, un obiectiv politic important și esențială pentru facilitarea liberei circulații a persoanelor și bunurilor. El a menționat problemele actuale, cum ar fi cozile de vehicule la granițele terestre, calificând situația ca fiind absurdă și evidențiind necesitatea soluțiilor rapide.

Ambasadorul Franței a exprimat bucuria sa în legătură cu primul pas făcut în decembrie și a subliniat importanța finalizării procesului de aderare la spațiul Schengen, inclusiv pentru securitate și mediu.

Warnery a menționat că, deși situația este complexă, se discută despre o aderare cât mai rapidă la spațiul Schengen terestru. Cu toate acestea, a remarcat că perioada dinaintea alegerilor europarlamentare din iunie complică puțin lucrurile, dar a subliniat că aceasta nu ar trebui să blocheze neapărat deciziile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *