logo
RNTV Live

“Am crezut că este o jucărie, sau ceva asemănător.” Scene îngrijorătoare în București: o mamă își ține copilul, jumătate afară din mașină, în mijlocul traficului.

blob
Constantin Corina

Astăzi au fost surprinse imagini revoltătoare pe un bulevard din București. În acestea, un bebeluș este ținut de mama sa, cu jumătatea corpului ieșită pe geamul din spate al mașinii. La volan se afla tatăl copilului. Toate acestea s-au petrecut în plină oră de vârf

În București au fost captate scene de groază filmate în trafic. Dintr-o mașină care se deplasa cu cel puțin 50 de kilometri pe oră, un copil atârna pe jumătate ieșit din autoturism, pe geamul din spate. Clipul are 30 de secunde, timp în care bebelușul rămâne aproape inert, pe marginea portierei mașinii. Aspectul său ar putea fi confundat cu al unei păpuși, până când, aproape de sfârșitul filmării, se mișcă o mână mică.

Martorul incidentului, Cosmina Cerva, a declarat: “Prima dată m-am speriat, am crezut că nu e adevărat, am zis că e o păpușă, ceva. După aceea, când m-am uitat, am văzut că își mișca mânuțele. Eu i-am dat câteva semnale luminoase, dar din păcate nu a avut nicio reacție. Eu am încercat să-i fac câteva semne din mers, să-l atenționez. Din păcate, mașina mergea cu o viteză nu foarte mare. La volan era un domn, cred că cu barbă. Chiar în benzinăria de la Sălăjan era un echipaj de poliție și am oprit.”

Poliția a identificat părinții copilului. Fetița în vârstă de un an și jumătate se afla în mașină cu ei, tatăl la volan și mama pe bancheta din spate. Cel mai probabil, chiar mama ținea copilul pe geam, expunându-l unor riscuri grave.

Șoferul a primit avertisment scris și 3 puncte penalizare. “În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 37 de ani, precum și pasagera din spate, o femeie în vârstă de 37 de ani. Din verificări a reieșit faptul că pentru un interval scurt de timp, minora nu ar fi fost fixată și prinsă într-un scaun auto omologat. Atragem atenția asupra riscurilor și consecințelor pe care le implică nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate“, a declarat Andra Arsintescu, reprezentant al Brigăzii Rutiere.

Acest incident nu este singurul de acest gen. În urmă cu o săptămână, o femeie din Maramureș s-a filmat conducând cu bebelușul în brațe, fără centură de siguranță. Imaginile au fost preluate de poliție și Direcția pentru Protecția Copilului, care a inițiat o anchetă socială.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor