logo
RNTV Live

Alocațiile, indemnizațiile, plata șomajului şi ajutoarele sociale sunt amenințate și se află în pericol de a fi suspendate

bani-salariu-Romania-2022-dreamstime
Theo Tănăsescu

Plata promptă a alocațiilor, indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și altor beneficii similare este pusă sub semnul întrebării din cauza blocajului major cauzat de greva generală a angajaților din instituțiile aflate sub coordonarea Ministerului Muncii.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii nu a furnizat informații cu privire la procentul de angajați afectați în cadrul instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii, printre care se numără Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratele Teritoriale de Muncă. De asemenea, nu a fost precizat dacă unele activități ale acestor instituții vor continua să fie desfășurate.

„Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noştri şi îi apreciem pentru înţelegerea de care au dat şi dau dovadă în aceste momente”, au transmis, în schimb, sindicaliştii.

La Buzău, angajații Casei Județene de Pensii au amenințat cu blocarea recalculării pensiilor dacă Guvernul nu va remedia inechitățile salariale din sistemul bugetar, conform liderului de sindicat Cezar Ioniță.

De asemenea, la Iași, angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă au declanșat o grevă generală.

În schimb, conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad a comunicat că va prelua atribuțiile unora dintre angajații aflați în grevă, astfel încât să poată gestiona diverse acte sau dosare de la cetățeni. Acestea vor fi soluționate ulterior, la încheierea conflictului de muncă, conform informațiilor furnizate de Radio România Actualități.

Protestele angajaților DSP persistă și încep să afecteze activitatea. Cu titlu de exemplu, DSP Mureș a decis să suspende eliberarea rețetelor galbene destinate bolnavilor de cancer.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor