logo
RNTV Live

Alina Gorghiu despre adoptarea legii privind pedepsirea fugarilor

gorghiu-guv
Dumitrache Catalina

Camera Deputaților a adoptat, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind pedepsirea fugarilor. Aceasta este o inițiativă a Ministerului Justiției și a fost votată de 230 de deputați, cu doar 3 împotrivă și o singură abținere. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că legea adaugă o nouă pedeapsă, între 6 luni și 3 ani, pentru o infracțiune asimilată celei de evadare.

Conform noilor prevederi, persoanele condamnate la închisoare pe viață sau la pedeapsa cu închisoarea care nu se predau autorităților în termen de 7 zile vor primi o pedeapsă suplimentară. Această nouă sancțiune se adaugă la cea deja existentă și vizează descurajarea comportamentului unor persoane condamnate care încearcă să evite executarea pedepsei în sistemul penitenciar din România.

Ministrul Justiției a subliniat că această lege este importantă pentru a contracara comportamentul unor persoane condamnate care găsesc modalități de a evita executarea pedepsei în sistemul penitenciar românesc. Gorghiu a explicat că astfel de comportamente subminează încrederea publicului în justiția românească și pun o presiune semnificativă asupra resurselor și eforturilor instituțiilor statului implicate în localizarea și aducerea acestor fugari înapoi în țară.

Ministrul a evidențiat, de asemenea, impactul pozitiv al acestei legi în ceea ce privește eficiența sistemului judiciar, subliniind că, de la începutul anului, aproape 700 de persoane au fost aduse în țară, iar 1800 de persoane sunt extrădate sau predate și își execută pedepsele în sistemul penitenciar din România. Legea merge acum la promulgare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor