Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a dezvăluit că aproximativ 15.000 de dosare referitoare la infracțiuni sexuale sunt în lucru la parchete în primul semestru al acestui an, semnalând o creștere semnificativă a fenomenului în raportare. Gorghiu a subliniat necesitatea ca sesizările victimelor să fie tratate cu celeritate și a făcut apel pentru o reacție promptă în analiza acestora.

„Sesizările oricărei victime curajoase trebuie să intre rapid în circuitul de analiză. Aproximativ 15.000 de dosare privind infracțiuni sexuale sunt în lucru la parchete în primul semestru al acestui an, ceea ce indică o creștere a raportărilor”, a scris Ministrul Justiției pe Facebook.

De asemenea, Gorghiu a menționat că, în acest an, a intrat în vigoare o lege ce majorează cu o treime limitele de pedeapsă pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, dacă faptele sunt comise de personalul didactic împotriva elevilor sau studenților.

„Tinerii trebuie să știe: legea vă apără și statul continuă să modifice legislația pentru a vă proteja și mai bine. Nu vă fie frică să raportați abuzatorii, indiferent cine sunt! Ministerul Justiției va folosi toată expertiza necesară și va sprijini demersurile Ministerului Educației pentru a modifica rapid legislația și a încuraja victimele să sesizeze hărțuirea sau abuzul sexual. Indiferent dacă aleg să rămână anonime sau nu”, a subliniat Gorghiu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews